Kütusemüüjad langetasid hindu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusehinnad on languses.
Kütusehinnad on languses. Foto: Mihkel Maripuu

Mootorikütuste jaemüüjad Statoil Fuel & Retail Eesti ja Neste Eesti langetasid neljapäeval diislikütuse hinda 3 senti ja mootoribensiinide hindu 1 sendi võrra liitri kohta.

Pärast hinnamuudatust maksab mootoribensiin 95 ettevõtete automaatjaamades 1,284 eurot liiter, mootoribensiin 98 1,324 eurot liiter ja diislikütus 1,299 eurot liiter.

Statoili mootorikütuste tootejuhi Indrek Sassi sõnul võimaldas diislikütuse hinda võrreldes mootoribensiiniga rohkem langetada üleminek suvisele diislikütusele. «Kuna suvise diislikütuse sisseostuhind on madalam, siis see võimaldab meil ka hinda rohkem langetada,» selgitas Sassi, kelle sõnul on ülemineku diislikütuse külmataluvus kuni -20 kraadi.

Maailmaturul veab mootorikütuste hinda alla maailma suuruselt teise kütusetarbija Hiina ekspordimahtude langus. «See on pannud analüütikud kahtlema, kas Hiina suudab seatud kasvuprognoose täita ning see omakorda on vähendanud nõudlust turgudel,» kommenteeris hinnalangetuse põhjuseid Sassi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles