Paananen välistööjõust: keerasime ukse lahti, aga keegi ei tea, et ootame külalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Paananen.
Tiit Paananen. Foto: Toomas Huik / Postimees

Infotehnoloogia liidu juhatuse liige ja endine Skype Eesti juht Tiit Paananen ütles tänasel Tööandjate keskliidu konverentsil, et Eesti on välismaalaste sissetoomise lihtsustamisel viimasel ajal head tööd teinud, kuid pole välismaalasi, kes tahaks siia tulla.

«Keerasime korteriukse lahti, aga keegi ei tea, et me ootame külalisi. Ilma kutsumata tulevad ainult need, kes proovivad kõiki uksi. Kas me niimoodi suudame globaalses talendisõjas võita,» küsis Paananen.

Tema sõnul on Eestis immigratsioonireeglid üles ehitatud nii, nagu keegi kogu aeg koputaks meie uksele. Aga see pole tema hinnangul nii.

Paananen tõi näiteks, et meil on välismaalastele seatud kvoot, nagu meil oleks piiri taga järjekord, kuid seda pole. Tema sõnul on hirm selle ees, et välismaalased võtavad eestlastelt töökohad ära, tekitanud olukorra, kus kohalikud inimesed ei ole sunnitud arenema, kuna keegi ei võta neilt töökohti ära.

«Eesti peaks saatma tugeva sõnumi maailmale, mis on meie ambitsioon globaalses konkurentsis ajude pärast,» kutsus Paananen Eestit üles võidurelvastuma globaalses talendisõjas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles