Ligi: ühtsed reeglid pankadele peaksid kiirelt tööle hakkama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Euroopa Liidu rahandusministrid arutasid pangandusliidu lahtisi küsimusi ja andsid ELi nõukogu eesistujale täpsustatud mandaadi kõneluste jätkamiseks Euroopa Parlamendiga.

Rahandusministrid arutasid eile ja täna Brüsselis pangandusliidu teise samba, kriisilahendusmehhanismi määrust ja selle juurde kuuluva kriisilahendusfondi loomist, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Mehhanism täiendab Euroopa Keskpanga juurde loodud ühtset järelevalvet, mis alustab tööd novembris. Mehhanismi oluline osa on kriisilahendusfond, mille reeglid lepitakse esialgu kokku valitsustevahelise lepinguga. Fondi kogunevad vahendid pankade maksetest ning seda kasutatakse võimalike pankade kriisilahenduskulude katmiseks.

«Euroopa jaoks olid finantssektori probleemid viimase kriisi suur õppetund,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi. «Eesti soovib, et ühtsed reeglid ja pankade fond hakkaksid võimalikult kiirelt tööle ning aitaksid ära hoida võimalikke tulevasi probleeme.»

Lisaks räägiti üldisest majandusolukorrast, sealhulgas Ukraina kriisi mõjust Euroopale. Programmiriikides edenevad kavakohaselt Portugali ja Küprose reformikavad. Kreekas hakkab lõppema viimane troika visiit, mille järel hindavad euroala rahandusministrid olukorda põhjalikumalt.

Arutelud jätkusid ka Euroopa stabiilsusmehhanismi pankade otserekapitaliseerimise mehhanismi üle. Ministrid said ülevaate hoiuste maksustamise direktiivist, G20 rahandusministrite ja keskpankade juhtide kohtumisest ning ELi energia- ja kliimapoliitikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles