Apple’i turvareeglid muudavad päritud iPadi kasutuks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A man holds an iPad mini during the launch of the iPad mini and iPad with Retina display Wi-Fi models in Los Angeles, California, November 2, 2012. The iPad mini is being launched in 34 countries today.  REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: SOCIETY BUSINESS)
A man holds an iPad mini during the launch of the iPad mini and iPad with Retina display Wi-Fi models in Los Angeles, California, November 2, 2012. The iPad mini is being launched in 34 countries today. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: SOCIETY BUSINESS) Foto: DAVID MCNEW/REUTERS

Kurvad uudised Inglismaalt: 26-aastane Josh Grant kurtis BBC Radio4-le, et tema kadunud ema iPad on lõplikult lukus ja Apple ei ilmuta mingit koostöösoovi.

Granti emal diagnoositi kaks aastat tagasi vähk. Ta ostis iPadi, et end mängudega lõbustada ning videokõnede abil lähedastega ühenduses olla. Paraku ei andnud ravi tulemusi ja nüüd on pojad kinnise tahvelarvuti ees, sest nad ei tea ema Apple’i kasutajatunnust ega tahvli salasõna. Ning Apple on nõus tahvli avama vaid selle omaniku kirjalikul nõudmisel, aga omanik, teadagi, on surnud.

Oma testamendis soovis ema, et ta maine varandus jagataks viie poja vahel ning pojad omakorda otsustasid, et iPad saagu vanimale. Josh on Apple’le esitanud ema testamendi, surmatunnistuse ja advokaadi kirja, kuid sellest pole kasu. «Meie turvameetmed on loodud kasutajate andmete kaisteks,» teatas firma esindaja.

Apple nõustub tahvelarvuti avama vaid kohtu määrusega, aga see ei sobi Grantile. «Pean kohtuasja ajama oma advokaadi kaudu ja tema töötund maksab 200 naela. Nüüd on mul emast mälestuseks vaid läikiv pannialus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles