Video: ameeriklased ehitasid taser-drooni

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon ehk tsiviilotstarbeline mehitamata õhusõiduk.
Droon ehk tsiviilotstarbeline mehitamata õhusõiduk. Foto: SCANPIX

See masin hiilib propellerite suminal märklauale ligi ja võib teda kostitada 80 000-voldise elektrilöögiga. Droon on võimeline õhus üsna iseseisvalt toimetama, kuid vajab elektrirünnakuks (seni veel) operaatori kinnitust, vahendab portaal rt.com. Drooni juhitakse videopildi ja nutiseadme abil.

Romantilise nimega CUPID ehk Chaotic Unmanned Personal Intercept Drone  ründedrooni konstrueeris firma Chaotic Moon Studios. Vaideldamatult võib sellest kasu olla politseinikele, kes ei pea relvastatud kurjategijate peatamiseks enam elavjõuga riskima. Loojad näevad Cupidodele teisigi kasutusvõimalusi, näiteks kinnistute perimeetrivalveks. Plaanis on lennumasinate arsenali laiendada. Vähem letaalne versioon kannaks pardal pipragaasikahurit.  Konstruktorid näevad vaeva drooni kallal, mis suudaks võimsa elektromagnetimpulsiga papartsode luuredroone õhust maha võtta. Siiani on häda selles, et EMP rünnak küpsetaks hoobilt ära ka ründaja enda elektrisüsteemi ja nii oleks ta ühekordse kasutusega kamikaze-droon.

Vaata videost, kuidas droon ründab taseriga mannekeeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles