Kuivastu rahvas pole sillatrassi valikuga rahul

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kaart Kuivastus.
Muhu kaart Kuivastus. Foto: Andres Teiss/Postimees.

Kolmapäeval Muhu põhikoolis toimunud püsiühenduse keskkonna strateegilise hindamise avalikul arutelul avaldasid Kuivastu küla elanikud mandri ja Muhumaa vahele kavandatava silla trassile vastuseisu.

Kuivastu külavanem Valli Tarvis tunnistas Meie Maale, et elanikud on mures ja neil on tuleviku ees hirm.

«Ega meil silla vastu konkreetselt midagi ole, aga otse elamute peale ei tohiks tulla, sest ka meil on lapsed ja lapselapsed, kes tulevikus siin tahavad olla. Kui hakkab olema ainult üks tolm ja müra, siis pole siin enam võimalik elada,» märkis Tarvis, lisades, et kalade, kahepaiksete, lindude ja hüljeste kaitsmisest käib pidev jutt, aga inimestest ei räägita kusagil ja nende huvidega ei arvestata.

WSP Finland Oy poolt koostatud kava pakub Suure väina ületamiseks püsiühenduse rajamist, mille parimaks lahendusvariandiks on konsoolsild praegusel parvlaeva liikumise trassil.

«See tähendab, et sild tuleb meie majadele suht lähedale ja täpselt meie maade kõrvale, nii et vahemaa tee ja majade vahel jääb väikeseks. Lubatakse küll igasuguseid mürabarjääre, aga ega ei oska kõike ette näha ja eks ta meil jamaks läheb,» ei õhkunud külavanemast kübetki optimismi.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul on Kuivastu inimesed valla elanikud ja vallavalitsus on nendega, olles valmis olema läbirääkimiste partner ministeeriumi ja võimalike ehitajatega.4

«Võib-olla on tasand alles selline, et pole veel vaja küsida olnud. Kui see keskkonnamõjude hinnang nüüd ära kinnitatakse, siis võib asi minna konkreetsemaks ja siis on kindlasti valla ja inimeste seisukoht vajalik,» lausus Raido Liitmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles