Edelaraudtee jätkab riigiga vaidlust halduskohtus

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee jätkab vaidlust.
Edelaraudtee jätkab vaidlust. Foto: Madis Järvekülg

Kuigi riigikohtu värskel otsusel ei ole Edelaraudtee majandustegevusele sisulist mõju, kavatseb ettevõte jätkata menetlust halduskohtus, seoses veolepingu ennetähtaegsest ülesütlemisest tekitatud kahjuga.

«Varasemad kohtuinstantsid kohtuinstantsid ja riigihangete vaidluskomisjon on leidnud, et otselepingu sõlmimine reisijateveoks raudteel ei ole lubatud. Riigikohus aga leidis, et seadus ja EL õigus koosmõjus on mitmeti tõlgendatav ja tegi lahendi riigi huvides seadust laiendavalt tõlgendades,» kommenteeris Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Gorstovi sõnul analüüsivad nüüd riigikohtu lahendit, misjärel nad otsustavad edasised sammud seonduvalt konkurentsi kahjustamise ja võimaliku ebaseadusliku riigiabi küsimustega.

«Sisulist mõju riigikohtu lahendil Edelaraudtee majandustegevusele ei ole, sest teatavasti läks see riigi otsusega täielikult üle riigiettevõttele Elron (AS Eesti Liinirongid) alates jaanuarist. Küll aga jätkab Edelaraudtee menetlust halduskohtus, seoses veolepingu ennetähtaegsest ülesütlemisest Edelaraudteele tekitatud kahjuga,» märkis Gorstov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles