Parts: reisijad ei pea enam kuulama ähvardusi rongiliikluse seiskamise kohta

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Postimees.ee

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles eilset  riigikohtu otsust, millega kohus andis riigile võidu Edelaraudtee üle, et eelkõige on otsus rõõmustav reisijatele, kes ei pea enam kuulama ähvardusi reisirongiliikluse seiskamise kohta.

«Mul on hea meel, et riigikohus andis õiguse mulle, ja sedastas, et otselepingute sõlmimine raudteel on Euroopa Liidus lubatud. Aga eelkõige on riigikohtu otsus rõõmustav reisijatele, kes ei pea enam kuulama ähvardusi reisirongiliikluse seiskamise kohta, » kommenteeris Parts.

«Kogu see vaidlus tõi aga päevavalgele mitmed poliitikud, kes ähmastel motiividel asusid innukalt erahuvide teenistusse.  Ümberkorraldused raudteel aitavad riigil säästa aastas kümneid miljoneid eurosid maksumaksja raha. Selle eest me saame remontida teid, ehitada koolimaju, » lisas minister.

Partsi sõnul renoveeris Eesti unikaalse riigina mõne aastaga sisuliselt kogu raudteevõrgustiku ja vahetas välja kogu rongipargi. «Mul on hea meel, et senised pingutused on leidnud lõppjaama ja saame keskenduda rongiliikluse teenuse edendamisele, » märkis ta.

Riigikohus otsustas kolmapäevase otsusega rahuldada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kassatsioonkaebuse ja jätta rahuldamata Edelaraudtee AS-i kassatsioonkaebus ringkonnakohtu otsusele, millega tunnistati raudteel reisijateveo otselepingu sõlmimine õigusevastaseks, kuid Elroni reisijateveo leping jäi kaheks aastaks kehtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles