Veebruar tõi autoturul kerge tõusu

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruar tõi automüügi turule kerge tõusu.
Veebruar tõi automüügi turule kerge tõusu. Foto: Arvet Mägi

Uute sõiduautode müük tegi veebruaris kerge tõusu, ja kui jaanuar oli jäänud tagasihoidlikumaks võrreldes eelmise aasta algusega, siis veebruar osutus möödunud aasta küünlakuust veidi edukamaks.

Kuigi sõiduautode osas jäädakse kahe kuu kokkuvõttes veel mullu samale perioodile napi 1 protsendi alla, siis natuke hoogsama tarbesõidukite müügiga kokku on kogu uute autode turg 1 protsendi jagu plusspoolel, teatas automüüjate liit.

Veebruaris müüdi 1389 uut sõiduautot ja aasta esimese kahe kuu kokkuvõttes on sõiduautosid klientidele kätte toimetatud 3027 tükki. Möödunud aastal oli see number 3066.

Automarkidest on jätkuvalt edukaim Toyota 195 müüdud sõiduautoga ning talle järgnesid Peugeot ja Renault, vastavalt 115 ja 114 müüdud autoga.

Hoolimata asjaolust, et eriti talviseks tänavust veebruarit nimetada on raske, läksid talvekuule omaselt mudelite poolel taas hästi autoostjatele peale maasturid.

Esikohale tõusis Honda CR-V, milliseid müüdi 65. Järgnesid Nissan Qashqai ja Toyota RAV4, vastavalt 64 ja 63 müüdud autoga. Talvekuu kohta üllatavalt edukaks osutus ka elektriautode müük, sest neid müüdi veebruaris koguni 26 tükki, millest valdav enamik olid Nissan Leaf mudelid.

Tarbesõidukite poolel osutus veebruaris edukaimaks müüjaks Citroen, milliseid toimetati klientidele kätte 69 tükki. Järgnesid Renault ja Ford, mõlemad 30 sõidukiga.

Veoautode segmendis läksid veebruaris kõige paremini kaubaks Scania veokid, milliseid müüdi 29 tükki. Mercedes-Benzi ja Volvo veokeid müüdi veebruaris vastavalt 12 ja 9. Üldse müüdi veebruaris 278 tarbesõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles