Mullu said kahjumit kaks Eesti börsiettevõtet

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasum kasvas pooltel börsiettevõtetel.
Kasum kasvas pooltel börsiettevõtetel. Illustratsioon: Silver Alt

Suurimate kasumikasvudega börsiettevõtted olid eelmisel aastal Premia Foods ja Nordecon.

Ehkki börsiettevõtete eelmise aasta majandustulemused olid üsna korralikud, pole need eriti peegeldunud börsi liikumises – Tallinna börs on juba 11 kuud paigal tammunud. Ainsad kahjumisaajad olid eelmisel aastal Skano Group ja Pro Kapital.

Veebruari viimasel päeval oli börsiettevõtete viimane tärmin eelmise aasta esialgsete majandustulemuste esitamiseks ning neist peaaegu kolmandik, st viis ettevõtet neid viimasel päeval esitaski. Kõige viimasena teatas tulemused Arco Vara reede hilisõhtul kell 22.08, Silvano FG tegi seda 47 minutit varem.

Kui varem sai tõmmata paralleele avaldamisaja ning tulemuste headuse vahel, siis nüüd see päris nii ei olnud. Nimelt teatas Arco Vara pärast viit kahjumlikku aastat esimesest aastakasumist. Arco jaoks oli tegemist teise kasumliku aastaga – 2007. aastal, mil ettevõte börsile läks, oli kasum 15 miljonit euro­t ning vahepealsel viiel aastal saadi kahjumit kokku 116,6 miljonit eurot, mis on ilmselt üks suuremaid kahjumeid Eesti ettevõtluse ajaloos.

Samas kolmveerand tundi varem tulemustest raporteerinud Silvano FG valmistas aga investoritele pettumuse – kasu­m vähenes 26 protsenti, 11,9 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles