Keila kaablitehas sai 25-miljonilise rahasüsti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Baltimaade juhtiv kaablitootja AS Draka Keila Cables avas neljapäeval tehase uue osa, mille käigus investeeris ettevõte tehnilistesse seadmetesse 25 miljonit krooni.

Draka Keila Cables juhatuse esimehe Tarvo Leppiku sõnul kasvab investeeringu tulemusena tehase tootmismaht 60 protsenti ning koos uue osaga käib kaablitootmine Keilas täna 12 300 ruutmeetril ning erinevaid kaableid valmistatakse kokku 15 tootmisliinil, millest kaks lisandusid laienduse käigus.

Leppik lisas, et tehase laiendusega avanevad oluliselt ekspordivõimalused ning tootmisse lisanduvad mitmed uued tooted ja firmasse uued töökohad. «Samuti paraneb investeeringu tulemusena olemasolevate seadmete kasutusaste. Täna võime öelda, et tehas töötab täisvõimsusel,» kinnitas Leppik.

Draka tehastes valmistatakse erinevateks kasutusaladeks jõu- ja telekommunikatsioonikaableid, samuti kaevandus-, laeva-, lennuki- ja kummikaableid.

Draka Keila tootmisüksuse omanikeks on maailma juhtiv kaablikontsern Draka Holding (66%) ja AS Harju Elekter (34%) ning klientideks elektrivõrgud, elektri- ning televõrkude ehitajad, tööstusettevõtted ja elektritoodete hulgimüüjad.

Ettevõte asutati 1992. aasta detsembris, asutajateks olid toona Nokia Cables Soomest (59%) ja Eesti elektrotehnikaettevõte AS Harju Elekter (41%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles