Ametiühing: ministeeriumide personalikuludes on lõhed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Liivamägi
Kalle Liivamägi Foto: Liis Treimann

Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liit (ROTAL) esimees Kalle Liivamägi ütles ministeeriumide palgalõhesid kommenteerides, et viga ministeeriumide rahastamisel tehti juba pärast iseseisvumist.

Liivamägi sõnul taheti mõnda ministeeriumit iseseisvumise järgselt eelisarendada ja nüüdseks on tekkinud ministeeriumide vahel palgalõhed.

«Praegu üritatakse ministeeriume küll võrdselt rahastada, aga unustatakse ära, kuidas rahandusministeerium seda varasematel aastatel tegi. Näiteks justiits-, sise- ja rahandusministeerium said varasematel aastatel riigilt suurema personalikulude tõusu kui teised,» rääkis Liivamägi.

Uue avaliku teenistuse seaduse järgi makstakse palka küll ametiastmete kaupa, kuid kõigil ministeeriumidel ei ole Liivamägi sõnul lihtsalt raha, et ametikohti võrdselt tasustada.

Lõhe kaotamiseks peaks Liivamägi hinnangul nüüd väiksema palgafondiga ministeeriume järgi aitama ehk neile võimaldama suurema palgakulude kasvu kui teistele ministeeriumidele.

Tänane Postimees kirjutas, et sotsiaalministeeriumis on ametnike palgad peaaegu kõige madalamad ministeeriumide seas ning inimesi vahetub seal rohkem kui üheski teises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles