Savisaar: Tallinna müügimaks jääb kehtima ka uuel aastal

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul ei ole seadustel tagasiulatuvat jõudu ja seega peaks ka müügimaks Tallinnas uuel aastal kehtima jääma.


Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit andsid eile üle müügi- ja paadimaksu tühistava seaduseelnõu, mille järgi kaoks omavalitsustel võimalus uuest aastast võimalus neid makse koguda.

Savisaar ütles Kuku raadio «Linnatunnis», et juristid on tähelepanu juhtinud sellele, et seadustel ei ole tagasiulatuvat jõudu. «Isegi kui neid seadusi muudetakse, siis Tallinnas peaks jääma müügimaks ikka kehtima ja ka volikogu määruse vaidlustamise tähtaeg peaks olema ümber,» sõnas linnapea.

Ta nimetas müügi- ja paadimaksu ümber tõusnud kära propagandistlikuks müraks. «Mulle meenub, kuidas rahvast hirmutati maamaksuga ja öeldi, et ükski õige eestlane seda maksma ei hakka.» Eesti inimesed on tema sõnul aga seaduskuulekad ja maks laekub hästi.

Peaministri hinnangutest müügimaksule arvas Savisaar, et Andrus Ansip on heitliku meelega ja küllap jõuab ta aasta lõpuks jälle ümber mõelda. «Tegelikult ei ole kaua oodata- tuleval kevadel muutub valitsus ja ma olen täiesti veendunud, et uut valitsust teevad inimesed, kellel on teistsugune suhtumine omavalitsustesse. Usun, et taastatakse üksikisiku tulumaksu protsent endisel kujul ja sellisel juhul meil võib olla müügimaksu ei ole vajagi,» rääkis Savisaar.

Ühe võimaliku rahaallikana nimetas Savisaar ettevõtluse arendamist ning märkis, et kui linnal on kõik muud tulukanalid kinni keeratud, peab Tallinn hakkama ettevõtlusega rohkem tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles