Schwarzenegger kehtestab poodidele kilekotikeelu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California kuberner Arnold Schwarzenegger kõne pidamas
California kuberner Arnold Schwarzenegger kõne pidamas Foto: SCANPIX

California osariigi parlamendi alamkoda võttis vastu eelnõu, mis keelab toidu- ja alkoholikauplustel ning apteekidel klientidele kilekotte anda.


Eelnõu kohaselt peavad kauplused 2012. aastast hakkama müüma korduvkasutatavaid kotte. Nad ei tohi paberkoti eest küsida raha vähem kui 5 senti, vahendas The Oneida Daily Dispatch APd.

Üheski USA osariigis praegu nii laialdast kilekotikeeldu ei kehti. California kuberner Arnold Schwarzenegger nimetas eelnõu vastuvõtmist «suureks võiduks meie keskkonnale». Jõustumiseks vajab see aga veel ülemkoja heakskiitu.

Ameerika Keemianõukogu hinnangul ohustab eelnõu 500 töökohta kilekottide tootmise töötuses.

California Toidupoodnike Ühendus aga asus eelnõu toetama, pärast seda kui seda otsustati rakendada kõikide poodide suhtes, mis müüvad toiduaineid. Samuti peab ühendus positiivseks, et eelnõu annab osariigi kauplustele ühtsed reegid erinevate kohalike nõuete asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles