Pevkur kaalub riikliku lepitaja osas otsuse edasikaebamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ei välista, võib edasi kaevata Tallinna halduskohtu otsuse, millega tühistati Henn Pärna riiklikuks lepitajaks nimetamine.

Hanno Pevkur ütles ERR-i uudisteportaalile, et lõplikku otsust veel langetatud, kuid edasikaebamist välistada ei saa.

Tallinna halduskohus rahuldas eile ametiühingute keskliidu ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni kaebuse ning tühistas valitsuse eelmise aasta 10. detsembri korralduse Henn Pärna nimetamise kohta riiklikuks lepitajaks.

Jaanuaris pöördusid ametiühinguorganisatsioonid kohtusse, sest nende kinnitusel rikkus valitsus seadust, kui nimetas ametiühingute ettepanekuid arvestamata riiklikuks lepitajaks Henn Pärna.

Ametiühingute keskliit pakkus senise riikliku lepitaja Henn Pärna asemel sellesse ametisse TALO esimeest Ago Tuulingut, kuid Taliga sõnul ei vastanud tööandjate keskliit ettepanekule üldse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles