EMT ja Elion lähevad aprillist ühise juhtimise alla

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nemad on tänavuse "Eestimaa uhkus" gaala žüriis - EMT juhatuse esimees Valdo Kalm
Nemad on tänavuse "Eestimaa uhkus" gaala žüriis - EMT juhatuse esimees Valdo Kalm Foto: Viktor Burkivski

Alates 1. aprillist muutub TeliaSonera grupi tegevusmudel maapõhiseks, ühendades EMT ja Elioni juhtimise üheks tervikuks. Grupi Eesti üksust asub juhtima senine EMT ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.

TeliaSonera uus tegevusmudel muudab ettevõtete juhtimise alates 1. aprillist maapõhiseks. Muudatuse eesmärgiks on keskenduda paremini erinevatele kliendisegmentidele ning pakkuda klientidele kogu telekommunikatsiooni- ja infotehnoloogiateenuste valikut ja lahendusi.

«Valdo Kalm on kogenud juht ning soliidse telekommunikatsioonivaldkonnas töötamise pagasiga,» ütles TeliaSonera Euroopa üksuse juht Robert Andersson. «Ta on juhtinud EMT-d 2003. aastast ning oli enne seda aastatel 2000-2003 Elioni juht. Oleme veendunud, et ta suudab sama edukalt juhtida kogu Eesti üksuse tööd.»

«Maapõhine koostöö on Eestis kogu aeg edukalt toiminud,» märkis Kalm. «EMT ja Elion on teinud üha tihedamat koostööd, mille viimasteks näideteks on ühiste esinduste avamine üle kogu Eesti ja suurklientide ühine haldamine. Antud samm on koostöö loogiliseks jätkuks.»

Elioni tänane juht Arti Ots osaleb aktiivselt üleminekutegevustes.

«Grupis toimuvad juhtimismuudatused on tervikuna head ja õiged. Mina teen omalt poolt kõik, et järgnevad sammud tiheneva koostöö suunas oleksid võimalikult sujuvad mõlema ettevõtte töötajatele ja kliendid võidaksid sellest võimalikult palju,» ütles Ots, kelle roll TeliaSonera grupis selgub lähitulevikus.

Elioni ja EMT juhtimises toimuvad muutused on osa muudatustest TeliaSonera kontserni struktuuris ja juhtimismudelis. Rakenduvad muudatused ei tähenda EMT ja Elioni ärinimede vahetust ega ettevõtete juriidilist ühendamist 1.aprillist.

TeliaSonera pakub infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooniteenuseid Põhjamaades ja Baltikumis, Euraasia arenevatel turgudel (sh Venemaal ja Türgis) ning Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles