Küberturbefirma: mustale turule on paisatud 360 miljoni erineva kasutajakonto andmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Toomas Huik

Eile teatas küberturbefirma Hold Security, et on viimase kolme nädala jooksul avastanud kokku 360 miljoni erineva kasutajakonto andmete varguse, ettevõtte turvajuhi sõnul on need paisatud müügile mustal turul, kirjutab Reuters.

Hold Security turvajuht Alex Holden ei osanud täpselt öelda, kust kasutajaandmed pärinevad või millistele keskkondadele nad ligipääsu tagavad, kuid ilmselt teavitavad vastavate keskkondade haldajad lähiajal andmete lekkimisest.

Peamiselt olid lekkinud erinevate keskkondade kasutajanimed ja paroolid. Kasutajanimed esinesid tihti ka meiliaadresside näol, esindatud olid seejuures kõik suuremad meiliteenuse pakkujad nagu Google, Yahoo!, Microsoft ja AOL. Holdeni sõnul võivad küberkriminaalid üritada müüa ka spämmvõrgustike tarbeks suurt hulka meiliaadresse ilma paroolideta.

Enne Reutersile antud intervjuud ei olnud Holden teavitanud võime ega teisi küberturbefirmasid antud andmevargustest, kuid lubas kindlasti vastavatele ettevõtetele teada anda, juhul kui suudab identifitseerida nende kasutajate andmete lekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles