Maanteeameti endine tippjuht sattus kapo uurimise alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti tippjuht ja veel üks töötaja on kartellikokkuleppe kriminaalasjas kahtlustatavad
Maanteeameti tippjuht ja veel üks töötaja on kartellikokkuleppe kriminaalasjas kahtlustatavad Foto: Margus Ansu

Põhja regionaalse maanteeameti endine direktor Erkki Mikenberg on kaitsepolitsei uurimise all, kahtlustatuna kartellikokkuleppe sõlmimisele kihutamises.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Põldaru sõnul alustati kartellikokkuleppe uurimiseks kriminaalasja mullu sügisel. Mikenberg on kahtlustatav karistusseadustiku paragrahvi 400 lõigete järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises ehk kartellikokkuleppe sõlmimisele kihutamises.

Peale Mikenbergi on süüasjaga seotud veel neli isikut. «Antud kriminaalasjas on kolm füüsilisest isikust kahtlustatavat ja kaks juriidilisest isikust kahtlustatavat. Nende seas on lisaks Mikenbergile veel üks maanteeameti töötaja,» lisas Põldaru.

Kaitsepolitsei pressiesindaja kinnitas, et Mikenberg on selles kriminaalasjas üle kuulatud.

Teine kahtlustatav jätkab tööd

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu täpsustas, et Mikenberg lahkus ametist 1. maist.

Kasesalu lisas, et teine samas kriminaalasjas kahtlustatav maanteeameti ametnik töötab jätkuvalt samal ametikohal.

«Maanteeametit pole juurdluse üksikasjadest teavitatud, seega ei oska rohkem kommenteerida, vaid ootame ära kohtu otsuse,» ütles pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles