Isepankur: oleme teavitanud kliente kõikidest riskidest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
isePankuri juhi Pärtel Tombergi sõnul kujundavad nad oma tegevust ringi niimoodi, et see läheks finantsinspektsiooni järelevalve alla.
isePankuri juhi Pärtel Tombergi sõnul kujundavad nad oma tegevust ringi niimoodi, et see läheks finantsinspektsiooni järelevalve alla. Foto: Mihkel Maripuu

Otselaenamise platvormi isePankur asutaja Pärtel Tomberg ütles E24-le, et ettevõte on oma kliente teavitanud kõikidest finantsinpektsiooni tänases pressiteates välja toodud otselaenamisega seotud riskidest.

«Me oleme klientidele oma keskkonnas väga selgelt andnud teada kõikidest otselaenamisega seotud riskidest, viidates vastavas kohas ka finantsinpektsiooni kodulehele,» ütles Tomberg. «Tegu ei ole hoiusetoote ega pensionifondiga, vaid otselaenuga ning oleme kõik võimalikud ohud koos näidetega ka välja toonud.»

Finantsinpektsioon hoiatas oma tänases pressiteates, et järjest populaarsemaks muutuvad otselaenamise platvormid nagu  isePankur ja omaRaha ei allu finantsjärelevalvele, mis tähendab, et teadmata on laenude vahendamise platvormiga seonduvate protsesside ja süsteemide, eriti infosüsteemide, riskid.

Samuti võivad finantsturu regulaatori hinnangul tekitada lisariske otselaenu platvormi haldaja võimalik maksejõuetus või läbipaistmatus raha kasutamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles