34 ettevõtet said jätkusuutliku ettevõtluse indeksi kvaliteedimärgise

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatootmise langus tegi Eestist euroala tööstuse punase laterna. Pildil Ericsson Eesti Tallinna tehas.
Elektroonikatootmise langus tegi Eestist euroala tööstuse punase laterna. Pildil Ericsson Eesti Tallinna tehas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna avaldatud 2013. aasta jätkusuutliku ettevõtluse indeksi tulemuste põhjal tunnustati vastutustundliku ning sotsiaalselt- ja keskkonnaalaselt jätkusuutliku äritegevuse eest 34 ettevõtet kvaliteedimärgisega. Märgise saajate seas on nii suurettevõtteid kui ka mikro- ning väikefirmasid.

Kvaliteedimärgised jagati välja kuld-, hõbe- ja pronkstaseme tugevuskategooriates. Mikroettevõtete kategoorias pälvisid kuldmärgise kodumaise mahetoidu tootja Loodusvägi OÜ ning keskkonna- ja kogukonnasõbralike lastekaupu pakkuv Villapai OÜ.

Suurem osa 54 indeksi ankeedi täitnud ettevõttest püüdlesid märgisele ühises väike-, keskmiste- ja suurettevõtete kategoorias, kus anti sel korral välja vaid hõbe- ja pronkstaseme märgiseid. Võrreldes eelmise aastaga on silmapaistvamad uued märgise saajad Ericsson Eesti AS Tallinna tehas, DPD Eesti AS ning Tallinna Lennujaam AS.

Indeksi eesmärk on aidata ettevõtetel analüüsida, kuidas tegutseda keskkonna ja kogukonna suhtes vastutustundlikumalt ning kujundada seeläbi jätkusuutlikku ärimudelit ja olla majanduslikult edukam. Oma tegevuse vastutustundlikkuse hindamiseks pidid ettevõtted vastama enesehindamise küsimustikule, mida hindasid valdkonna eksperdid. Pisteliselt valideerisid ettevõtete vastuseid KPMG Baltics`i audiitorid.

Indeksi projekti veab Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, EBSi Eetikakeskuse ja KPMG Balticsiga. Tulemuste hindamisse olid kaasatud mitmed oma valdkonna eksperdid, sh Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles