Eesti ettevõtjad Ukrainas: ebastabiilsusest hullemad on korruptsioon ja seadusetus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Andres Haabu

Kui osa Eesti ettevõtjaid on viimastel aastatel Ukrainast lahkunud, siis paljud on siiski otsustanud Ukrainas jätkata ning ei lase end korruptsioonist ja ebastabiilsusest häirida.

Rahutu Ukraina on olnud Eesti ettevõtjate jaoks meelitav paik - Eesti otseinvesteeringud Ukrainasse moodustavad kokku 275 miljonit eurot, vahendas ERR Uudsed «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Kiievi saatkonna majandusametnik Roman Vinartšuk ütles, et Ukrainast on tagasi tõmbunud väiksemad või keskmise suurusega ettevõtted, nende seas pangad ja ehitusfirmad. Peamine probleem pole seejuures mitte niivõrd poliitiline ebastabiilsus kui korruptsioon ja seadusetus, mille olemasolu tunnistavad nii Kiievis suurt kaubanduskeskust omav Hillar Teder kui sealsamas 2000 töötajaga turvafirmat USS Security omav Urmas Sõõrumaa.

Teder märkis, et ehkki poliitiline kriis on veninud nii pikaks, et enam ei mäletagi, millal see algas, siis igasuguse äri puhul on perspektiiv tunduvalt pikem, mis puutub Urmas Sõõrumaad, siis tema firmale on praegune kriis tellimusi juurdegi toonud, näiteks välisfirmade esinduste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles