Ministeerium: riigiabi piiramine Tallinna Lennujaama tegevust oluliselt ei mõjuta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Euroopa komisjoni poolt täna vastu võetud uued suunised riigiabi andmise kohta liikmesriikide lennujaamadele majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul Tallinna Lennujaama väga oluliselt  ei mõjuta.

«Eelkõige on uute suunistega piiratud investeerimisabi ulatust, kuid lennujaam on oma infrastruktuuri planeerimisel sellega juba arvestanud,» ütles ministeeriumi pressiesindaja E24-le.

Euroopa Komisjoni teatel pannakse uutes suunistes rõhku riiklike vahendite mõistlikule kasutamisele ning konkurentsimoonutuste ärahoidmisele eelkõige seoses lennukite alatäituvuse ja ebarentaablite lennujaamadega.

Riigiabi andmine investeeringuteks lennujaamataristusse on lubatud juhul, kui see on tarvilik ligipääsu tagamiseks asjaomasele piirkonnale ning transpordivõimalust on tõesti vaja. Ette on nähtud lennujaama suurusest olenev suurim lubatav abi osakaal, mis peaks tagama mõistliku tasakaalu erainvesteeringute ja antava abi vahel.

Komisjoni suuniste järgi saab tegevusabi lennujaamadele anda vaid teatavatel tingimustel ning ette on nähtud 10-aastane üleminekuperiood,  mille jooksul ettevõtted saavad kohandada oma ärimudelit. Abi saamiseks peab lennujaam koostama äriplaani, mille alusel jõuda üleminekuperioodi lõpuks tegevuskulude täieliku katmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles