Väikeapteegid jätkavad kohtuteed riigi vastu

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Väikeapteegid esitasid eile, 31. mail apellatsioonikaebuse halduskohtu otsusele, mille kohaselt nende hagi riigi vastu ei kuulu rahuldamisele.  Apteegid nõudsid nimelt seaduses lubatud, kuid saamata jäänud ravimite juurdehindluse hüvitamist.

Tallinna halduskohtu Tallinna kohtumaja kantselei vanemreferendi Triin-anneli Dooneri sõnul jätkavad kohtuteed kõik neli esimeses astmes kaotajaks jäänud apteeki: OÜ Akos Apteek, OÜ Karlova Apteek, OÜ Giromax ja OÜ Raja apteek, kirjutab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.

Mu.ee on varem kirjutanud, et apteegid ja hulgimüüjad nõuavad riigilt 1,2 miljardit krooni saamata jäänud tulu, ministeeriumi hinnangul peaks see nõue aga olema kordades väiksem, kuid siiski sadades miljonites. 

Saamata jäänud tulu tuleneb sellest, et riik peaks uute ja kallimate ravimite turulejõudmisega koos iga aasta tõstma ka juurdehindluse piirmäärasid, mis määravad selle, kui palju apteegid saavad ravimite müügi pealt teenida, kuid pole seda juba aastaid teinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles