Tesla juht kinnitas Apple´i esindajatega kohtumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto Model S.
Tesla elektriauto Model S. Foto: SCANPIX

Tesla Motorsi asutaja ja tegevjuht Elon Musk kinnitas eile kvartalitulemuste avalikustamisel, et on kohtunud Apple´i esindajatega, kuid ei soostunud kommenteerima, kas tegu võis olla ostuläbirääkimistega, kirjutab Bloomberg.

«Me oleme pidanud Apple´iga läbirääkimisi. Seda, kas need puudutasid mingit võimalikku tehingut, ma kommenteerida ei saa,» ütles Musk.

Lõuna-Aafrika päritolu miljardäri sõnul plaanib Tesla olla esimene autotootja, mis toob turule isesõitva auto. Võidujooksus loodetakse jõuda ette nimekamast konkurendist Google´ist.

Tesla tarnis viimases kvartalis 6892 autot ning teenis rekordilised 761 miljonit dollarit käivet. Kasumimarginaal ületas Muski prognoositud 25 protsenti, kasumiks oli 33 senti aktsia kohta. Aastaga tarnis Tesla kokku 22 477 Model Si ning teenis 2,5 miljardit dollarit tulu. Käesolevaks aastaks plaanitakse 55 protsendi suurust tarnete kasvu ning kasumimarginaali suurenemist 28 protsendini.

Negatiivse poole pealt andis ettevõte teada, et uus Model X SUV linnamaastur sel aastal veel klientideni ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles