Sebe kergitab bussijuhtide palka

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss. Foto on illustreeriv.
Sebe buss. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sebe tõstab bussijuhtide palka kümne protsendi võrra, samuti suureneb palk Eesti Bussi kaugliinide bussijuhtidel.

10-protsendine põhipalga tõus puudutab Sebe 180 bussijuhti, kes teenindavad reisijaid Tartu linnaliinidel, Ida-Viru ja Võru maakonnaliinidel. Tartu linnaliinidel on pärast palgatõusu bussijuhi brutopalk normtundide juures ligi 900 eurot.

Sebe tütarettevõtte Eesti Bussi 130 kaugliini bussijuhil muutuvad palgaliigid ning kasvab põhipalga osakaal. Ettevõtte teatel tagab see ka liinivõrgu ja piletitulu vähenemise korral bussijuhtidele normtundide juures 1000 eurose kuupalga.

«Eesti Buss ja Sebe  soovivad, et Eestis teenindaksid reisijaid asjalikud ja tublid bussijuhid,» märkis Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

«Eriti oluline on, et ka ajal, mil kaugliikluse turusituatsioon on muutumas ning liinivõrku tuleb ümber kujundada, töötaksid ettevõttes motiveeritud ja tublid bussijuhid,» lisas ta.

Ettevõtete poolt planeeritud palgatõus ja muudatused kinnitati 19. veebruaril allkirjastatud kollektiivlepingutega ettevõtete ja Transpordi Ametiühingu (ETTA) vahel. Esimene muudatustega töötasu makstakse välja 10. märtsil.

Sebe teenindab Tartu linnaliine ning Ida-Virumaa ja Võrumaa maakonnaliine. Eesti Buss teenindab linnadevahelistel kommertsliinidel üle 830 väljumise nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles