Rosimannus: Kallase mõju Eesti poliitikale on veel vara hinnata

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus.
Rain Rosimannus. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Reformierakondlase ja Liberalismi Akadeemia juhi Rain Rosimannuse sõnul peab Siim Kallas enne erakonna etteotsa naasma, kui saab rääkida tema mõjust ja suundadest erakonnale ja Eesti poliitikale tervikuna.

«Täna on ametis Andrus Ansipi valitsus ja igasugused muud spekulatsioonid on ülemäära tormakad,» kommenteeris Rosimannus.

«Enne kui rääkida mõjust ja suundadest, peab Siim Kallas naasma ja oma konkreetsemad programmilised vaated erakonna edasisele tegevuskavale esitama. Alles seejärel on võimalus ja põhjust hinnata, millist mõju Eesti poliitikale need võiksid avaldadama,» lisas ta.

Ivar Raig kirjutas eilses Postimehes, et kui Eestil õnnestuks Siim Kallase juhtimisel töötada välja uus toimiv sotsiaalliberaalne poliitika, siis läheks tõenäoliselt täide ka Kallase enda kunagine unistus, et Eesti kujundab uue kapitalismimudeli.

Raig kirjutas ühtlasi, et Kallaselt oodatakse ka sisulisi reforme riigi majanduse juhtimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles