Tööandjate tegevjuht: riik lapib töötukassa ülejäägiga maksuauke

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar.
Toomas Tamsar. Foto: Toomas Tatar

Tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar on veendunud, et riik kogub liiga palju töötuskindlustusmaksu: kuigi töötukassa on lõpetanud viimastel aastatel eelarve ülejäägiga, ei soostunud valitsus makse määra sel aastal langetama.

Tööandjate keskliit leiab, et täna riigikogus vastu võetud riigieelarve baasseadus nõrgestab tööandjate ja töövõtjate positsioone töötuskindlustusmakse määra kokkuleppimisel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar on veendunud, et riik kogub liiga palju töötuskindlustusmaksu, mille kehtiv määr on 3 protsenti ja mitu viimast aastat jääb töötukassal umbes 100 miljonit eurot aastas üle - summa, millega tema hinnangul lapib koalitsioon riigi muid maksuauke.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul toob riigieelarve baasseadus õigusselguse.

Kuigi töötukassa nõukogu tegi valitsusele ettepaneku langetada töötusmakse määr 2,1 protsendile, lükkas valitsus selle tagasi ja jättis kehtima senise 3 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles