Ligi: Eesti Energia Utah' projektile on vara hinnangut anda

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Marko Saarm

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles neljapäeval riigikogus Eesti Energia investeeringuid kommenteerides, et Utah’ projektile on veel väga vara hinnangut anda.

«Välisprojektid on olnud tõesti agressiivne osa Eesti Energia majandustegevusest. Ma kiidan selles mõttes selle heaks, et põlevkivienergeetikaalane know-how Eestil on unikaalne ja paratamatult otsingud selles vallas, kus me saaksime seda rakendada ja müüa, on vajalikud,» kommenteeris rahandusminister.

Utah' projektile on Ligi sõnul veel aga väga vara hinnangut anda. «Mul on hinnang olemas Jordaania projekti kohta – siin tuleb ilmselt lähiaegadel olla jutukam. Praegu Utah' projekti kohta võin öelda, et väga erinevad kooskõlastused ja uuringud on see, mis on tehtud. Mingitest suurtest miljarditesse ulatuvatest Eesti Energia investeeringutest juttu ei ole,» lisas ta.

Ministri sõnul hoitakse siin investeeringute tase nii madalal kui võimalik, enne kui saab selgeks, kui kõlblik see kohalik põlevkivi  Eesti tehnoloogiale on.  «Aga töö sellega käib ja ei saa kuidagi öelda, et kohapeal poleks toetust sellele. Kohalik omavalitsus ja kuuldavasti ka avalik arvamus toetab tuliselt, et sinna selline investeering tuleks, » märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles