Läti muretseb Rail Balticu võimaliku takerdumise pärast

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuse-Kaunase raudtee.
Vilniuse-Kaunase raudtee. Foto: Scanpix Baltics

Läti seimi väliskomitee liikmed kohtusid kolmapäeval Leedu suursaadiku Ricardas Degutisega ja väljendasid oma muret selle pärast, et Rail Balticu projekt võib hilineda, sest Leedu soovib teha uuringu Rail Balticu marsruudi muutmise kohta, edastas parlamendi pressiteenistus.

«Kui Leedu otsustab Rail Balticu marsruuti muuta, siis võib see kaasa tuua muudatused Euroopa Liidu tasandil tehtud otsustes. Seimi väliskomitee loodab siiski, et Leedu tegevus ei muuda Euroopa parlamendi ja Euroopa ülemkogu ja teiste Balti riikide seisukohta. Ükski neist ei soovi muuta projekti ega selle rahastamist,» ütles komitee esimees Ojars Eriks Kalninš.

Komitee palus suursaadikul informeerida Leedu parlamenti ja valitsust neist muredest.

Degutis selgitas, et Leedu parlament koostab aasta lõpuks Rail Balticu marsruudi muutmise uuringu Leedu territooriumil. Tema sõnul ei näe Leedu poliitilisi probleeme selle projekti elluviimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles