Nestor: tegemist on nelja aasta riigikogu töö tähtsaima seadusega

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku erakonda kuuluva riigikogu liikme Eiki Nestori hinnangul on täna riigikogus vastuvõetud riigieelarve baasseadus nelja aasta riigikogu töö kõige tähtsam seadus.

«Selle võrra on see ka tähtis seadus, kuna kogu riigieelarve kujundamise, läbiarutamise, parandamise ja muutmise protsess on selle eelnõu teema.  Eelnõu on iseenesest ei ole niivõrd poliitiline, kuivõrd sisuline. Seetõttu võib-olla ka arutelu, mis komisjonis oli väga tõsine ja töine, oleks võinud ka riigikogu saalis olla aktiivsem,» kommenteeris Nestor.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon hääletas seaduse vastu ja Nestori sõnul põhiliselt seetõttu, et pikaajalised arengukavad ja nende rahastamine jääb eelnõus lõpliku lahenduseta. «Puudub see, et meil oleks regulaarne ja selge kontroll nende teemade üle. See on see põhjus, miks meie fraktsioon hääletab selle eelnõu vastu, » selgitas Nestor.

Riigikogu võttis täna kolmandal lugemisel pikka menetluse käigus mitmeid muudatusi läbi teinud riigieelarve baasseaduse.

Rahanduskomisjon kiitis oma eilsel istungil heaks ja suunas lõpphääletusele riigieelarve seaduse eelnõu, mis on esitatud riigikogu täiskogu tänasele istungile kolmandaks lugemiseks. Kolmandal lugemisel hääletas seaduse poolt 53 riigikogu liiget, vastu oli 33 ning Andres Herkel jäi erapooletuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles