Sõerd: uus seadus on samm usaldusväärsema rahanduse suunas

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kommenteerides täna riigikogus vastuvõetud riigieelarve baasseadust, rõhutas rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd, et uue baasseaduse vastuvõtmine on oluline samm usaldusväärsema rahanduse suunas ja tugeva aluse loomine tulevaste kriiside ärahoidmiseks.

«Senisest tuntavalt rangemad eelarvereeglid peavad tagama majanduste usaldusväärsuse ja jätkusuutlikkuse ning sellega suurendama euroala tugevust tervikuna. Vastuvõetud seaduse eesmärk on säilitada ja kindlustada ka meie majanduse ja rahanduse stabiilsust, et toetada majanduskasvu ja ühiskonna arengut tervikuna,»lausus parlamendisaadik.

Sõerdi sõnul on nüüd kõigi liikmesriikide peamine prioriteet nende regulatsioonide ellurakendamine.

Ta lisas, et uued eelarvereeglid on juba andud reaalseid tulemusi, kuid kõrge võlakoormus annab siiski märku sellest, et riskid ei ole lõplikult maandatud ja paljude riikide rahanduse stabiliseerimisel on veel pikk tee käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles