EASi juhid käisid nõukogu liikme huvide konflikti kohta aru andmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak
Tea Varrak Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjoni ees käinud EASi juhid pidid vastama küsimustele sihtasutuse nõukogu liikme Tea Varraku võimalike huvide konflikti ning ärimees Vjatšeslav Leedo firmale antud 200 000 euro suuruse toetuse kohta, kirjutab Äripäev.

Juhatuse liikmetelt Taavi Laurilt ja Martin Hirvojalt ning nõukogu esimehelt Cinzia Siigilt päriti võimalike huvide konflikti kohta seoses endise EASi juhatuse esimehe ning praegu nõukogus istuva Tea Varrakuga. Nimelt juhib Varrak 2011. aasta märtsist Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory, mis aitab koostada ja administreerida ka EASi toetusi.

EASi andmetel sai TTÜ 2012. aastal kokku ligi neli miljonit eurot toetust, millest Mektory toetus moodustas 349 998 eurot.

Lisaks Varraku küsimusele pidid EASi juhid põhjendama majanduskomisjonis ka EASi juhatuse otsust toetada 200 000 euroga Saaremaa ärimehe Vjatšeslav Leedo firmat OÜ Tuulaja.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles