Eesti Energia: turuosa languse põhjustas üksikute suurte äriklientide lahkumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Energia jaanuarikuu bilansiportfelli osa turu kogumahust langes ettevõtte hinnangul mitme väga suure elektritarbimisega ärikliendi lahkumise tõttu.

«Jaanuarikuu suure muutuse taga on eelkõige üksikud väga suure elektritarbimisega ärikliendid-ettevõtted, kes on aasta alguses elektrimüüjat vahetanud. Suurkliendid on elektriturul väga aktiivsed. Nii on Eestis näiteks päris palju ettevõtteid, kes vahetavad elektrimüüjat isegi mitu korda aastas,» selgitas Eesti Energia pressiesindaja.

Eesti Energia ehk suurima elektrimüüja bilansiportfelli osa turu kogumahu suhtes jaanuaris vähenes oluliselt. Suurim võitja oli lätlaste Elektrum Eesti.

Eesti Energia AS bilansiportfelli osakaal elektrisüsteemi tarbimises oli Eleringi andmetel jaanuaris 60 protsenti, samas kui detsembris oli selleks 71,6 protsenti ja 2013. aasta keskmine tulemus oli 71,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles