Eelarveseadus läheb homme kolmandale lugemisele

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahanduskomisjon kiitis oma istungil heaks ja suunas lõpphääletusele riigieelarve seaduse eelnõu , mis on esitatud riigikogu täiskogu homsele istungile kolmandaks lugemiseks.

Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester märkis, et riigieelarve baasseaduse menetlemisel viidi sisse olulised tähtsad muudatused, mis tagavad riigieelarve stabiilse ja tõrgeteta menetlemise, vahendas riigikogu pressiteenistus.

Jaanuari keskel katkestas kolmapäevasel täiskogu istungil riigieelarve baasseaduse eelnõu teise lugemise. «Tegemist on riigikogu jaoks olulise seadusega, mis tuleb riigikogus ka korralikult läbi töötada. Seetõttu on põhjendatud anda võimalus veelkord muudatusettepanekute esitamiseks ja eelnõu sätete sisuliseks arutamiseks täiskogus,» selgitas Sester toona.

Riigieelarve seaduse eelnõu näeb ette õiguslike aluste loomise ja põhinõuete kehtestamise Eesti majandusliku ja rahandusliku pikaajalise jätkusuutlikkuse tagamiseks. Eelnõuga võetakse siseriiklikusse õigusesse üle Euroopa Liidu vastav direktiiv liikmesriikide eelarveraamistiku miinimumnõuete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles