Milline on ideaalne töötaja, keda tahaks palgata iga tööandja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Jättes kõrvale palgaküsimuse, et iga tööandja tahaks palgata inimest, kes võimalikult vähe raha küsib, siis võiks see inimene vastata alljärgnevale viieteistkümnele kriteeriumile, kirjutatakse Glassdoor.com blogis.

Tõenäolisem muidugi on, et kõigile nendele kriteeriumitele vastavat üliinimest ei leidugi. Tööandjate unistuste töötaja nimelt võiks olla selliste omadustega:

Juhiomadustega. Tööandjad otsivad inimesi, kes näevad oma tulevikku just selles organisatsioonis ning tahavad areneda koos selle ettevõttega.

Paindlik. Selliseid inimesi otsitakse tikutulega, kuna nad oskavad tavaliselt probleemidele nutikalt ja optimistlikul viisil läheneda. Jah, ka nemad võivad ebaõnnestuda, kuid see ei löö neid jalust lõplikult maha, vaid nad tõusevad kiiresti uuesti jalgele.

Siiras. Siirad inimesed on ühed paremad suhtlejad üldse. Nad räägivad otse ja selgelt ning just nende suhtlusviis aitab vähendada bürokraatiat. Nad mõjuvad ka teistele väga julgustavalt ja inspireerivalt.  

Olemuselt võistleja. On firmasid, kus töötajaid lahterdatakse vastavalt töötulemustele. Neis ettevõtetes väärtustatakse konkureerimist ja omavahelist võistlust.

Inimesed, kes kontrollivad oma elu. Edukateks peetakse neid inimesi, kes omavad oma karjääri üle kontrolli. Väga otsitud on töötajad, kes ei karda tagasilööke karjääris. Muuhulgas tähendab see ka seda, et nad suudavad säilitada igas olukorras rahu ning stressiolukorras edukalt töötada.

Sõbralik. Kes siis ei tahaks suhelda inimesega, kellega on lihtne suhelda. Samuti otsitakse neid, kes suudaksid kiiresti ettevõtte kultuuriga harjuda ning sobituksid sinna probleemideta.

Ambitsioonikas. Ambitsioonikus on liikumapanev jõud, mis sunnib inimesi järjest enam pingutama. Ambitsioonikad inimesed pole kunagi rahul keskpärasuse ja status quo`ga, vaid otsivad pidevalt uusi lahendusi.

Kohanemisvõimeline. Selline inimene ei murdu, kui ärikeskkond muutub ning töökohal toimuvad muudatused.

Loov. Vähe tänapäevaseid ettevõtteid saab hakkama innovatiivsuse ja loovuseta. Sellepärast otsitakse pidevalt inimesi, kel on asjadele lisada oma värske pilk.

Kompetentne. Töötaja, kes vajab pidevat «käehoidmist», pole just väga atraktiivne. Pigem otsivad juhid inimesi, kelle peale saaks loota ja kelle igat sammu ei peaks juhendama, kuna nad on ise piisavalt kompetentsed.

Kirglik. Kõik ettevõtted töötavad eesmärgiga teenida rohkem kasumit ja otsivad töötajaid, kes naudiksid tööd just selles ettevõttes. Kui töötajates puudub kirg oma töö vastu, on tulemuseks keskpärasus.

Usaldusväärne. Kui seda ei ole, siis kõik ülejäänud 14 head omadust on mõttetud.

Julge otsustaja. Inimene, kes julgeb teha raskeid otsuseid, on väärtus. Just selliste inimesega jõuab ettevõte seatud eesmärkideni.  

Meeskonnmängija. Nemad suudavad töötada efektiivselt olukordades, mis nõuavad koostööd teistega. Väga paljudel juhtudel peitub just koostöös edu võti.

Tulemustele orienteeritud. Kes ikka tahaks palgata töötajat, kel oma töötulemustest on täiesti ükskõik? Just soov eesmärkideni jõuda paneb inimesed kirega oma tööd tegema ja selliseid töötajaid otsivad kõik juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles