Eurogrupi juht: Kreeka niipea uut abipaketti ei vaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeroen Dijsselbloem.
Jeroen Dijsselbloem. Foto: AP

Enne augustit ei ole mingit põhjust rääkida Kreeka uuest abipaketist, ütles euroala rahandusministrite eesistuja Jeroen Dijsselbloem esmaspäeval.

Kui Kreeka praegust programmi täidab, siis võib ta saada järgmise laenumakse mais ja sellega saab Kreeka augusti lõpuni hakkama, selgitas Dijsselbloem. Alles augustis on põhjust rääkida Kreeka edasisest arengust, ütles ta enne euroala rahandusministrite kohtumist.

Dijsselbloem andis mõista, et pärast suve võidakse arutada Kreeka võla veelkordset vähendamist.

Kreeka on seni saanud kaks rahvusvahelist abipaketti, mille koguväärtus on 240 miljardit eurot. Peale selle on maha kantud Kreeka võlgu 100 miljardi euro väärtuses.

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles esmaspäeval, et probleemidele vaatamata on Kreeka õigel teel ja väga tõenäoliselt saab järgmise laenumakse mais.

Kreeka peaminister Antonis Samaras ütles pühapäeval, et Kreeka eelmise aasta baaseelarve, mis ei hõlma laenumakseid, oli eelmisel aastal 1,5 miljardi euroga plussis, mis on plaanitust kolm korda suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles