Amet kuulutas välja konkursi teleteenuse osutamiseks

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amet kuulutas välja konkursi teleteenuse osutamiseks.
Amet kuulutas välja konkursi teleteenuse osutamiseks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tehnilise järelevalve amet kuulutas välja konkursi vaba juurdepääsuga üleriigilise televisiooniteenuse osutamise tegevusloa väljaandmiseks.

Kultuuriministri käskkirjaga on tegevusloale kehtestatud kõrvaltingimused, näiteks on muude nõuete hulgas kohustus edastada õhtuti lastesaateid vähemalt 25 minutit, samuti peab vähemalt üks uudistesaade päevas olema tehtud arusaadavaks vaegkuuljatele, kasutades subtiitreid või viipekeelt.

Teleprogrammi sõnasaated peavad olema eesti keeles, saatemaht nädalas vähemalt 56 tundi. Iga kuu peab teleprogrammis olema vähemalt 1,5 tundi Eesti riigi rahalisel toel valminud või Eesti kõrgkoolide audiovisuaalala üliõpilaste õppetöö raames tehtud töid, mis on valmistatud viimase viie aasta jooksul.

Tervikuna peab teleprogramm  olema žanriliselt mitmekesine, sisaldama omatoodetud või tellitud uudistesaateid, samuti aktuaalseid kultuuri-, ühiskonnaelu-, spordi-, noorte- ning lastesaateid, samuti mängu- ja dokumentaalfilme.

Nõuetekohased taotlused ja muud seadusest tulenevad dokumendid tegevusloa saamiseks tuleb esitada TJA-le hiljemalt 14. märtsiks. Esitatud taotluste seast selgitatakse parim pakkuja, kellele antakse välja tegevusluba viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles