Algasid Viru kaevanduse lammutamistööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algasid Viru kaevanduse lammutamistööd
Algasid Viru kaevanduse lammutamistööd Foto: OÜ Purustaja

Eesti Energia Kaevandused AS andis lammutajale Purustaja OÜ üle Viru kaevanduse tootmiskompleksi. Tegemist on Eesti viimaste aastate ühe suurima lammutamisobjektiga, mille käigus likvideeritakse kaevanduse rikastamiskompleks, abihooned ja kontor.

Mäetaguse vallavalitsus väljastas lammutamisloa Viru kaevanduse rikastusvabrikule 6. veebruaril 2014. Lammutamistööd tipnevad eelolevatel kevadkuudel, mil objektil töötab korraga 4-5 lammutamisekskavaatorit ja kivipurustamissõlm. Tööde lõppfaasis teostatakse territooriumi heakorrastamine vastavalt keskkonnaameti ja kohaliku omavalitsuse sätestatud tingimustele. Tööde teostamise tähtaeg on 31. august 2014.

Viru kaevanduses lõpetati põlevkivi tootmine 1. juunil 2013. Aastast 1965 tegevust alustanud kaevandus andis toodangut 80,5 miljonit tonni. Viru kaeveväljale allesjäänud põlevkivivarust väljatakse tulevikus 8 miljonit tonni Estonia kaevanduse kaudu.

Viru kaevanduse sulgemisega lõppes Eesti kaevandusajaloos periood, mil maavara transporditi maa alt rööbastel ning kaevureid veeti ainulaadse köisraudteega. Ülejäänud Eesti maa-alustes kaevandustes kasutatakse toodangu transportimiseks spetsiaalseid maa-aluseid sõidukeid ja konveiereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles