MTA pöörab tänavu erilist tähelepanu välistulude deklareerimisele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulu deklareerimine.
Tulu deklareerimine. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sel aastal pöörab maksu- ja tolliamet (MTA) kõrgendatud tähelepanu välistulude deklareerimisele, deklareerimise võimalus avati eile.

«Peaks teadma, et kõik tulud tuleb deklareerida, on need siis välistulud või üüritulud. Kui me hiljem avastame, et midagi on deklareerimata, siis tekib inimese jaoks täiendav intressikohustus ja riik tahab saada maksmata tulude pealt aastas ligiakudu 22 protsenti intresse, mis on tegelikult suhteliselt kõrge,» selgitas MTA peaspetsialist Hannes Udde ERRi raadiouudistele.

Lisaks Eestis saadud tulule tuleb deklareerida ka välismaal kõikidest tuluallikatest saadud tulud: palga-, dividendi- ja ettevõtlustulu, rendi- või üüritulu, litsentsitasu, kunstnikule või sportlasele makstud tasu, intressitulu, pensionid, erisoodustused, kultuuri-, spordi- ja teadusalased preemiad, toetused, abirahad, hasartmänguvõidud, kasu vara võõrandamisest, kindlustushüvitised, osanikutulu ja muud Eestis tulumaksuga maksustatavad välisriigi tulud.

Kui inimene viibib Eestist väljaspool kauem kui 183 päeval 12 järjestikuse kuu jooksul, kuid tema elukoht Eestis säilib, tuleb kõik maailmas teenitud tulud Eestis deklareerida ja vajadusel tasuda juurdemääratud maksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles