Tourest: maa ja ilm on seiklejatele valla

, Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Lahtein
Kristen Lahtein Foto: Erakogu

Kauged maad ja rändamine on sõnad, mis ei jäta ükskõikseks ka inimest, kes oma kodukohast kaugemal pole käinud. Kindlasti on igaüks meist vähemalt unistanud kuskile reisimisest, olgu siis Pariisi või Nuustakule.

Aasta-aastalt on reisimine muutunud kättesaadavamaks ja populaarsemaks – eelmisel aastal reisis maailmas rohkem turiste kui kunagi varem. On palju riike, mis saavad suure osa oma sissetulekust turismist ning on riike, kes üritavad oma turismisissetulekut alles suurendada ja ennast rahvusvahelise turismimaana tuntuks teha.

Eestit võib nimetada päris populaarseks reisisihtkohaks, samuti reisivad meie inimesed järjest rohkem nii Eestist välja kui ka Eesti-siseselt. Seega pole imestada, et tulemas on järjekorras juba 23. turismimess Tourest, mille motoks on ikka «Puhkus algab siit!».

Millega üllatame külastajat sel aastal? Messi tegevus on jaotatud kolme suurde halli ning kohal on ligi 460 eksponenti 24 erinevast paigast. Peahallis on esindatud reisikorraldajad, hotellid, turismi-, laeva-, bussi- ja lennufirmad, spaad ning kindlustusseltsid. Sealt leiab erinevaid riike ja piirkondi, näiteks Leningradi oblasti ja Assoorid, aga ka tarbijakaitseameti ja välisministeeriumi.

Assoorid on Portugali autonoomne piirkond, mida nimetatakse Euroopa kõige läänepoolsemaks osaks ning see on massiturismist veel suhteliselt puutumata.

Sel suvel alustab Tallinnast lendamist Portugali lennufirma TAP, millega on mugavad ühendused üle Lissaboni nii Lõuna-Ameerikasse kui ka Assooridele lendamiseks.

Touresti messil osalevad nad esimest korda.

Eestlaste huvi Euroopa vastu on endiselt suur, seda on meie messi küsitlused ikka ja jälle näidanud. Seekord on Euroopa riikidest sihtkohana esindatud näiteks Taani, kuhu lendab Tallinnast lennuk mitu korda päevas ning mis pakub huvitavat nii väikestele kui suurtele.

Eksootilistest reisisihtkohtadest on esmakordselt messil populaarsust koguv riik Seišellid. La Digue saare Grande Anse rand on esimesel kohal CNNi tehtud randade paremusjärjestuses, samuti on Seišellid kuulutatud eelmise aasta maailma parimaks sihtkohaks sukeldumishuvilistele.

2013. aasta maailma parimate turismisihtkohtade nimekirjast leiab ka Araabia Ühend-emiraadid, kes samuti messil esindatud.

Eesti siseturism on eksponeeritud ühtse kujundusega Eestimaa alal, kus taas on ennast tuvustamas meie maakonnad, vallad ja muuseumid. Lisaks sellele ja peahallile on messi käsutuses omaette programmiga laste- ja laadahall, mis on suunatud nii meie väikestele külalistele kui ka täiskasvanutele.

Kõik kolm messipäeva on täidetud üldharivate ja spetsiifiliste seminaridega ning meelelahutusliku programmiga, mis sisaldab külastajatele suunatud šõusid, oksjone ja mänge.

Programmile lisavad sisu ja värvi erinevate maade kultuuriprogrammid ja eksponentide etteasted. Nii nagu eelmisel aastal, saavad eksponendid ka seekord aktiivselt osaleda programmi koostamisel.

Reedesel avapäeval on ennelõunane aeg mõeldud eelkõige spetsialistidele, et võimaldada eksponentidel pidada läbirääkimisi ja kohtumisi partneritega, Eesti siseturismi teenuste pakkujatel tutvustada Eesti puhkamisvõimalusi välismaa ja Eesti reisikorraldajatele ning teha väikesi vastuvõtte ja seminare oma valitud külalistele.

Messi avab ametlikult majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Jätkame madalat hinnapoliitikat ja eelmistel aastal menukaks osutunud e-kutsetega, mis lubavad tasuta sissepääsu.

Tere tulemast turismimessile Tourest 2014!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles