Haavel: ma ei ole kedagi petnud ega pettusele õhutanud

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus jŠätkus Bakuu võlakirjade protsess, kus kohtu all on Erki Piirsalu, Tõnis Haavel, Harles Liiv ja Sarunas Skyrius.
Harju maakohtus jŠätkus Bakuu võlakirjade protsess, kus kohtu all on Erki Piirsalu, Tõnis Haavel, Harles Liiv ja Sarunas Skyrius. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taotles eile Harju maakohtus jätkunud Bakuu-afääri kriminaalasjas süüdistatavatele tingimisi vanglakaristust ning leidis, et neilt tuleks välja mõista ligi 12 miljoni eurot. Ühe süüdistava, investeerimispankur Tõnis Haaveli sõnul ei ole ta kedagi petnud ega pettusele õhutanud.

Tõnis Haavel

investeerimispankur

Tõdegem, et süüdistaja töö on süüdistada, mitte tõtt rääkida. Ta tegi eile oma tööd.

Põhjalikumalt, kui mul ruumi, on teemat käsitlenud Kaur Kender. Blogis zaum.ee on ilmunud kaks lugu, mille faktide ja järeldustega ma suuresti nõustun. Olen ju kogu aeg teadnud, et ma pole kedagi petnud ega pettusele õhutanud.

Protsessi käigus on avaldatud nii palju tõendeid ja dokumente, et selles saab veenduda igaüks.

Kaur kirjutab sellest, et maad Aserbaidžaanis on olemas, aga suurinvestorid on teisi investoreid sellest teadmisest eemal hoidnud.

Lisaks on kasutatud iga võimalust kõiki kahtlusaluseid kogu protsessi ajal meedias laimata ja tundub, et protsessi ongi vaja olnud selleks, et projekt kaaperdada. Kaur avaldas ka Hans H. Luige ja Marcel Vichmanni lepingu, et nad jäävad laimama üksi mind. Ei pea nad ka sellest lepingust kinni.

Teine lugu Kaurilt ei jäta Hans H. Luige loost kivi kivi peale. Luik vassib peaaegu igas lõigus. Kuulates kohtus nende advokaadi võltspaatosest värisevat häält, tekib tahtmatult tunne, et nad ise ka ei usu enam seda lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles