Atria Balticu käive mullu vähenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses. Lihatööstuse juht Olle Horm.
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses. Lihatööstuse juht Olle Horm. Foto: Viktor Vesterinen

Atria Balticu müügikäive oli 2013. aastal 32,9 miljonit eurot, mis on 1,3 miljonit eurot vähem kui 2012. aastal.

Üle aastate teenis aga Atria Baltic mullu esmakordselt 0,1 miljonit eurot ärikasumit, võrreldes 1,5 miljoni eurose ärikahjumiga 2012. aastal, mis on ettevõtte jaoks trendi loov sündmus. Atria Groupi käive kasvas möödunud aastal 1,41 miljardi euroni, ärikasum oli 19.7 miljonit eurot.

«Ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks oli 1,5 aastat tagasi alustanud uue juhtkonna peaeesmärk viia ettevõte võimalikult kiiresti kasumisse, mis eelmisel aastal ka õnnestus,» selgitas Atria Eesti juhatuse esimees Olle Horm. «Mõningane käibelangus oli paratamatu, kuna oleme püüdnud tegutseda võimalikult kulutõhusalt. Eelmise aasta tulemustega lõime tugeva vundamendi lähiaastateks, et võita turuosa ning pakkuda tarbijatele just neid tooteid, mis neile kõige rohkem meeldivad.»

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 400 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2008. aastal saadi AS Wõro Kommertsi ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009 ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks & Moorits, Wõro ja VK. Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles