Baltika solvus nende poodide Viru keskusest välja viskamise peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montoni uue kontseptsiooniga pood Viru keskuses.
Montoni uue kontseptsiooniga pood Viru keskuses. Foto: Aivo Kallas

Viru keskus uueneb ning kodumaise rõivatöösturi Baltika Baltmani, Bastioni ja Montoni poodide jaoks keskuses enam ruumi ei jätkunud ning lepingut ei pikendatud. Neile eelistas Viru keskus uusi välismaiseid brände.

Baltika saatis selle uudise peale pressile Baltmani juhi Pille Põldsami solvumisest tulvil kommentaari:

«Möödas võiksid olla ajad, mil kõik välismaine kodus tehtust alati parem ja ihaldusväärsem tundus. Maailmas, kus unikaalseid tegijaid jääb üha vähemaks, on Baltika täna ainuke siinse regiooni moetööstusettevõte, kes loob meie enda disainerite unikaalsest käekirjast lähtuvat moodi, kasutades ära siinseid pikaajalisi kvaliteetrõivaste tootmise kogemusi.

Needsamad rahvusvahelised moebrändid, mis meie tänavapilti üha rohkem mõjutavad, on saanud suureks kasvada tänu oma koduturu toetusele. Just läbi kodumaiste klientide toetuse on saanud nad jõudu minna väljapoole oma riigi piiridest. Selles kontekstis on meie jaoks kahtlemata kurb tõdeda, et oma kodulinna ühes olulisimas keskuses ei ole enam kohta meie oma disainerite ja moetegijate poolt tehtud moeloomingule.

Viru keskuse Monton on saanud nii 2012. kui 2013. aastal auhindu ja tunnustust, kui üks parima teenindusega poode Viru Keskuses. Montoni uue kontseptsiooniga pood toodi 2013. aastal esile kui üks Viru Keskuse parimaid ostukeskkondi. Selles valguses tundub meie jaoks Viru Keskuse otsus sellest poest loobuda, kergelt öeldes arusaamatu. Montoni pood Viru Keskuses oli meie jaoks oluline sõlmpunkt oma klientideni jõudmiseks – panustasime igati sealse keskkonna ja teeninduse arendamise peale. Peatselt on meil aga Montoni esinduspoode rohkem Riias kui Tallinnas. Lähiajal avame Läti pealinnas Montoni viienda esinduskaupluse, oleme naabrite seas tuntud ja hinnatud kaubamärk ning seeläbi sealsetele ostukeskustele ka atraktiivne partner.

Hoolimata meie jaoks arusaamatust Viru Keskuse otsusest, tahame oma klientide jaoks luua kõik võimalused, et nad endiselt kodumaiste disainerite loomingu üles leiaksid – ootame kõiki kliente meie Moetänava (Veerenni 24) poodi. Samuti leiab Montoni kauplused endiselt Kristiine, Ülemiste ja Rocca al Mare kaubanduskeskustest. Montoni naisterõivaste kollektsioonile pakub alates augustist kodu ka Tallinna Kaubamaja. Baltmani kliendid leiavad värskelt disainiauhinna Kuldnõelaga pärjatud kollektsiooni juba täna üles Tallinna Kaubamajast. Bastioni kliendid peavad oma sammud ümber suunama esinduskauplusse Viru tänaval või Rocca al Mare keskusesse. Ivo Nikkolo jääb Viru Keskuses oma klientidele endiselt kättesaadavaks, kuid muudab lihtsalt oma asukohta.

Keskuse sellisel otsusel on kahtlemata ka laiem mõõde ja mõju. Baltika annab täna tööd sadadele siinsetele inimestele ja paljudele noortele andekatele tegijatele, kes muidu kodust kaugele – miks mitte sinnasamasse Inglismaale, kust on pärit mitmed uued tulijad, väljakutseid otsima läheksid. Võib vaid küsida - millise sõnumi saadab selline valik meie enda noortele, kes tahaksid tulevikus kodumaal loodud toodete ja teenustega maailma vallutada?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles