Eestlane tööst Pariisi Disneylandis: kurta ei saa

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Disneyland.
Pariisi Disneyland. Foto: SCANPIX

15. maist Pariisi Disneylandis töötav Robert Grossmann töö- ja elamistingimuste üle ei kurda ning suures koduigatsuses ei vaevle.


Grossmann töötab kuni augusti lõpuni Pariisi Disneylandi ühes toitlustusasutuses nimega Sports Bar. Noormehe sõnul on tema põhiline tööülesanne klientide teenindamine. Tavaline tööpäev koosneb 8 tunnist, millest üks on ette nähtud söömiseks ja puhkamiseks. Tasu saab 1343 eurot kuus, mis on Prantsusmaal miinimumpalk.

Pariisi Disneylandi poolt organiseeritud majutuse eest maksab Grossmann 270 Eurot kuus, jagades korterit 3 inimesega. Korter on tema sõnul viisakalt sisustatud.

«Töötamis- ja elamistingimused on suhteliselt head, ei saa kurta,» lausus Grossmann. Kõige raskem on Pariisi Disneylandis töötamise puhul tema sõnul ilmselt alguses keelega harjumine.

«Kuna ise olen prantsuse keelt mitu aastat õppinud, siis mul läheb see lihtsamalt,» lisas Grossmann. «Tavaliselt üritavad ka kolleegid aidata harjuda ja räägivad vajadusel inglise keeles. Nii oli see vähemalt Sports Baris, kus mina töötan, ei oska kosta teiste restoranide ja poodide eest.»

«Inimesi on siin igast rahvusest: prantslased, sakslased, itaallased, inglased, toakaaslane on ungarlane,» rääkis Grossmann töökaaslastest. «Tean, et kuskil Disneylandis töötab veel üks eestlane, aga kohtunud veel pole.»

Koduigatsust pole noormehel enda sõnul veel väga tekkinud, kuna tegemist jagub. «Kui parasjagu tööl ei pea olema, siis saab käia ümbrust avastamas, võrkpalli, jalgpalli mängida või siis lihtsalt rongile istuda ja Pariisi sõita,» selgitas ta.

Just Pariisi vahetu lähedus oli üks tegureid, mis Grossmanni Disneylandi tööle meelitas. Peamine põhjus oli siiski soov prantsuse keelt harjutada. Pärast töö lõppu sügisel kavatseb ta aga Eestisse naasta ning jätkata ülikooliõpinguid.

Grossmann soovitab Pariisi Disneylandis töötamist ka teistele Eesti inimestele. «Töö on mõeldud siiski noorematele, ülikooliealistele, kuna on hea võimalus näha maailma, tutvuda inimestega erinevatest rahvustest ja võimalus kogude väikest lisaraha sügiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles