USA keskpanga uus juht pani börsid rallima

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine New Yorgi börsil.
Kauplemine New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal ametisse asunud USA Föderaalreservi juht Janet Yellen pani eile USA börsid rallima, sest lubas nn kerge raha poliitika jätkumist.

Maailma enimjälgitav aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,2 protsenti, nelja viimase päevaga on indeks kosunud 3,6 protsenti, mis on nelja aasta suurim neljapäevane tõus. Üheks tõusu põhjuseks oli ka asjaolu, et börs on aasta alguses tublisti langenud ning paljud investorid kasutasid võimalust soetada väärtpabereid soodsamalt.

«Aasta alguses sai turg üsna tugevasti lüüa,» ütles ajalehele The Wall Street Journal maaklerfirma Meridian Equity Partners vanempartner Jonathan Corpica. «Teisipäevasel tõusul domineerisid need, kes ootasid languse lõppu,» lisas ta.

Eile Esindajatekoja panganduskomisjoni ees esinenud Janet Yellen kinnitas, et vähendab tasapisi oma hõlpraha poliitikat, aga põhimõtteliselt keskpanga poliitika ei muutu.

Tõusulainel olid täna ka Aasia börsidl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles