Tamsalu Veskite eksjuhti ähvardab vangla ja suured kahjunõuded

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Toiduteravilja julgeolekuvaru kadumise ja maksukuriteo eest kohtu alla antud Tamsalu Veskid endist juhti Aadu Jaansood ähvardavad kuritegudes süüdimõistmisel ligi 7,5 miljoni krooni ulatuses kahjunõuded, vahendab ERR Uudised.

Maksu- ja tolliamet nõuab suures ulatuses omastamises ning maksualases kuriteos süüdistatavalt Jaansoolt (62) 6 772 271 krooni ning AS Eesti Viljasalv 725 941 krooni, ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ERR-i uudisteportaalile.

Viru ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi toimus Tamsalu Veskites kanamunade ost-müük sularahas ning saadud raha kasutati seal töötajatele nn ümbrikupalkade maksmiseks ning ka muudeks kulutusteks.

Jaansoo süüdistuse teine episood puudutab 2002. aasta oktoobris AS-i Eesti Viljasalv ja AS Tamsalu Veskid vahel sõlmitud lepingut toiduteravilja julgeolekuvaru hoidmiseks Tamsalu Veskites, mida aga viimane kasutas oma kanade ja sigade söötmiseks.

Süüdimõistmisel ähvardab Jaansood kuni viieaastane vanglakaristus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles