Hololei: Venemaa liitumine WTOga pole kaubandusvaidlusi ELiga lahendanud

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei.
Henrik Hololei. Foto: Küllike Rooväli

Euroopa Komisjoni asepeasekretär Henrik Hololei märkis hiljutist Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumist kommenteerides, et Venemaa selge prioriteet on tolliliidu lõpunirajamine, selle protsessiga on hetkel kaasa minemas Valgevene, Kasahstan ja Armeenia, Euroopa Liidul on aga keeruline tolliliitu tunnustada, sest mitmed selle liikmed ei ole Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) liikmesriigid.

Venemaa paari aasta tagune liitumine WTOga ei toonud kaasa Euroopa Liidu ja Venemaa vaheliste kaubandusvaidluste lahenemist, pigem on probleemide nimekiri pikenenud, möönis Euroopa Komisjoni asepeasekretär Henrik Hololei, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sisseveokeelud ja diskrimineerivad tariifid on näited Venemaa Euroopa Liidu suunalisest kaubanduspoliitikast.

«EL on oma kohustusi tõsiselt võttev ühendus, teeme WTO raames kõike ja ei lasku samale tasemele. On võimalik äärmuslikke tariife rakendada, aga see toob kaasa negatiivseid mõjusid meie endi ettevõtetele ja seda me ei taha,» rääkis Hololei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles