Tallinnas tegi mullu iga viienda kinnisvaratehingu välismaalane

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinnas välismaalaste tehtud tehingute arv langes.
Kesklinnas välismaalaste tehtud tehingute arv langes. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Välismaalased tegid 2013. aastal Tallinnas 2331 kinnisvaratehingut, mis on veidi rohkem kui aasta tagasi, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti statistikat.

Kõige rohkem – 22 protsenti – kasvas välismaalaste poolt sooritatud tehingute arv Haaberstis. Mustamäel ja Nõmmel kasvas tehingute arv 20 protsenti. Linnaosadest langes välismaalaste tehingute arv kesklinnas viis ning Põhja-Tallinnas 16,5 protsenti.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul teevad Tallinnas suurima osa välismaalaste tehingutest soomlased ja venelased. «Peamiselt mõjutas piirkondade populaarsust sobivate pakkumiste olemasolu,» ütles Ayrer ja lisas, et kõik vene ostjad pole siiski reaalselt välismaalased, vaid paljud on kodakondsuseta Eesti elanikud.

«Üldiselt oli välismaalaste osas hea aasta ning soomlaste huvi on tõusnud kuna nad näevad Tallinna korteris head üüritootluse võimalust,» ütles Ayrer ja lisas, et sobivatest pindadest on praegu selge defitsiit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles