Eestlased ostsid mullu 75 000 tahvelarvutit

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuteid müüdi 22,8 miljoni euro eest.
Tahvelarvuteid müüdi 22,8 miljoni euro eest. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt müüdi Eestis 2013. aastal 75 500 tahvelarvutit 22,8 miljoni euro eest. 

GFK statistika kohaselt kasvas eelneva aastaga võrreldes 2013. aastal kõige kiiremini s7-tolliste tahvelarvutite osakaal, moodustades detsembris juba 32 protsenti kogu tahvite müügist jaeturul. Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on endiselt on kõige populaarsemad 10-tollised seadmed, moodustades 47 protsenti kõigist möödunud aastal Eestis müüdud tahvelarvutitest.

«Oleme väga suur tahvlirahvas – eestlased ostsid mullu proportsionaalselt kõige rohkem tahvelarvuteid kümne Tele2 tegevusriigi võrdluses,» ütles Saarvelt.

«Loogiline, et ühel hetkel hakkab Eesti turg küllastuma, kuid praegu läheb müük päris hästi. Poes käib rohkem inimesi, kes hakkavad oma esimest tahvelarvutit välja vahetama,» lisas ta.

Saarvelti sõnul langes keskmise tahvelarvuti hind 2013. aastal ning kallimate Samsungite ja Apple’ite kõrval tuli valikusse mitmeid korralikke, kuid poole soodsamaid alternatiive nagu GoClever ja Huawei.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles