Moskva: Ukraina ei saa laenu teist osa enne gaasivõla likvideerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oositsiooni ja võimude vastasseis Ukrainas kestab. Liikumise Maidani Omakaitse liikmed 7. veebruaril Kiievis.
Oositsiooni ja võimude vastasseis Ukrainas kestab. Liikumise Maidani Omakaitse liikmed 7. veebruaril Kiievis. Foto: SCANPIX

Moskva teeb Ukrainale antava laenu teise osa kättesaadavaks pärast seda, kui Kiiev on tasunud gaasivõla, rõhutas Vene rahandusminister Anton Siluanov täna.

«Me eeldame, et Ukraina osapool täidab oma kohustused gaasi eest maksmisel. Pealegi on see üsna korralik summa. Maksed pidid algama jaanuaris, kuid neid pole veel alustatud,» ütles Siluanov.

Venemaa väitel on Ukraina gaasivõlg kaks miljardit eurot.

Siluanovi sõnul viitas ta restruktureeritud võlale, mille maksetähtaeg oli 25. jaanuar.

Minister ütles, et Venemaa kinnitas Ukrainale, et eraldab talle selle, mis lubati, kuid «meie soovime samuti, et Ukraina osapoole antud lubadused täidetakse viivitusteta».

Mullu detsembris saavutatud kokkuleppe kohaselt lubas Venemaa alandada Ukrainale müüdava gaasi hinda ning laenata Kiievile 15 miljardit dollarit.

Jaanuari lõpus teatas Kiiev, et on saanud Moskvalt esimese laenuosa, kolm miljardit dollarit, ning loodab saada teise osa, kaks miljardit, lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles